Su Deposu Tamiri Nasıl Yapılır?
Su deposu tamirinde bilinmesi gereken en temel bilgi ,su depoları birçok farklı maddeden üretilebilir. Farklı maddelerden üretilen su depolarının tamiri için farklı yöntem ve teknikler mevcuttur. Bu teknikler su deposunun eski işlevine geri dönmesine olanak sağlar. Su deposu tamiri çeşitli izolasyon yöntemleri ile sağlanabilmektedir. Depolar kullanılan materyallere göre çeşitlilik gösterdiği gibi gereken tamir konusunda da çeşitlilik göstermektedir.
Su deposu tamiri çeşitli izolasyon yöntemleri ile mümkündür. Depolar yapımında kullanılan materyallere göre çeşitlilik gösterdiği gibi su deposu tamiri konusunda da çeşitlilik göstermektedir.
Su deposu tamir, temizlik ve izolasyon ile ilgili tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz veya 7/24 telefon, whatsapp, email ,sosyal medyadan tüm sorularınıza 100% müşteri memnuniyeti ile cevaplamaya hazırız.
100% Müşteri Memnuniyeti Fırsatını Kaçırma
Su deposu tamir ve temizliği yapılmadığı durumlarda resimdeki deponuzda çatlak ve sızıntılar olabilir.
Ne aramıştınız?
Su Deposu Tamiri Nasıl Yapılır?
Su depolarının kullanım ömürleri farklıdır. Bu doğrultuda zamanla bakımlarının yapılması gerekmektedir. Depoların iç kısımlarının güncel durumları su deposu temizliği aşamasında belli olmaktadır. İçerisindeki su tahliye edildikten ve duvarlardaki tortu ve yosunlar temizlendikten sonra personel tarafından deponun ayrıntılı bir şekilde kontrol edilmesi gerekir. Hasar görülen durumlarda su deposu tamiri ile hasarın giderilmesi sağlanabilmekte ve sağlıklı kullanıma uygun bir hale gelebilmektedir.
Önemli Bilgi : Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı numaralı genelgeye göre su deposu bulunan bina ve işyerlerinin depolarında belirli periyotlarda ( su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir ) su deposu temizliği ve bakımı yaptırılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.
Su deposu tamiri çeşitli izolasyon yöntemleri ile mümkündür. Depolar yapımında kullanılan materyallere göre çeşitlilik gösterdiği gibi su deposu tamiri konusunda da çeşitlilik göstermektedir.
Önemli Bilgi : Plastik depolarda izolasyon ve tamir işlemi yapılamamaktadır. Suyun yıpratıcı etkisi ile görülebilecek olan yarık ve çatlakların önüne geçebilecek bir işlem yoktur..
Su deposu tamiri ve izolasyonunda yetkili firmalardan hizmet alınız aksi durumda tamir ve izolasyon yanlış sonuçlanacak ve sorun depo hasarından depo kaybına yol açacaktır. Böyle bir mağduriyetle karşılaşmamak adına hizmet alınacak kurumdan yetki ve kalite belgelerinin talep edilmesi doğru olacaktır.
Beton su depolarında sağlığa uygun tamir ve bakım yapılmadığı durumlarda deponuzun ömrü kısalacaktır.
Beton Su Deposu Çatlak Tamiri Nasıl Yapılır?
Beton su depolarında ki çatlaklar neden oluşur? Bu durum günümüzde sıklıkla karşılaştığımız bir durum olup,depo beton kalitesi ile ilgili doğrudan bağlantısı bulunmaktadır. Beton su depolarında zamanla çatlakların oluşması aslında doğal bir durumdur. Beton su deposu çatlak tamirinin yapılmaması durumunda ise beton su depolarının sağlıksız olması ve kullanım ömrünün düşmesi söz konusudur.
Beton su depolarının yapımında kullanılan malzemelerin yetersiz olması ya da ikinci sınıf malzeme kullanılması nedeni ile beton su depolarında çatlaklar oluşabilir. Nedenler ve sebepler ne olursa olsun,Büyükşehir su deposu olarak firmamız beton su deposu çatlak tamiri konusunda sizlere en iyi hizmeti sunarak beklentinizin üzerinde birinci sınıf hizmet sunmaktadır.
15 yıllık tecrübe ile metal su deposu tamir servisimiz 7/24 hizmetinizde.
Metal Su Deposu Tamiri Nasıl Yapılır?
Metal su depolarında çatlak ve delinmelerin yanında en sık yaşanılan sorun, su ve metal etkileşimi ile paslanma oluşumudur. Su depolarında paslanma görüldüğü an müdahale edilmelidir. Depo içindeki paslanmalar giderilmediği takdirde depoda kırık ve delinmelere neden olacaktır. Bu tür problemlere sebebiyet vermemek için metal su deposu tamiri yaptırılmalıdır.
Önemli Bilgi : Metal su depolarında zamanla oluşan pas; çatlak ve delinmelerin işareti olarak düşünülmelidir.Depo kaybı yaşamamak için görülen hasar göz ardı edilmemeli ve su deposu temizliği için yetkili firmalarla iletişime geçilmelidir.
Metal su deposu tamiri, çeşitli izolasyon yöntemleri ile sağlanmaktadır. Metal su depolarında görülen hasar epoksi izolasyon yöntemi ile giderilmektedir.
Su deposu bakım, temizlik ve dezenfekte hizmetinde 15 yıllık tecrübe ve uzman personelimiz ile bir telefon kadar uzaktayız.
Polyester Su Deposu Tamiri Nasıl Yapılır?
Polyester su deposu polietilen ürünlere göre biraz daha maliyetli olup, kullanım ömrü ve dayanım olarak daha avantajlıdır. Yatay veya dikey olarak istenilen tüm hacimlerde üretim sağlanabilmesi polyester su depolarının en önemli avantajıdır. Ayrıca sıcak ve soğuk dayanımı olarak hava şartlarına olan yüksek direnci, paslanmaz yapısı ile sizlere ömür boyu güvenilir kullanım sağlayacaktır.
Polyester su deposu tamir edilebilir yapısı ile oluşabilecek problemlerin çözümü kolaydır.
Su tanklarında zamanla için de bulunan suyun yıpratıcı etkisi ile bakteri üreyip çeşitli hasarlar oluşabilir.
Su Tankı Tamirinde Nelere Dikkat Edilmeli?
Kullanım süresi uzadıkça ve çevreden alınan darbeler arttıkça su tanklarında farklı problemler ortaya çıkabilir.Zamanla içinde bulundurduğu suyun yıpratıcı ve aşındırma etkisine bağlı olarak bakteri üremesi ile birlikte çeşitli hasarlara maruz kalabilmektedir. Deponun kullanıma devam edilebilmesi için su tankı tamiri ile çalışma performansının eski noktaya çıkartılması gerekir.
Su tankı üzerindeki delinmeler sıklıkla karşılaşılan bir problemdir. Genellikle ince bir sızıntı olarak başlayan delinmeler büyük çatlaklara dönüşebilir.
Su deposu bakım ve tamiratı ilgili sorumlu ve yöneticilerce mutlaka zamanında yaptırılmalıdır. Büyükşehir su deposu temizlik firması olarak 7/24 hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.
Polietilen Depo Tamiri Nasıl Yapılır?
Polietilen su deposu delinmelerinde üzerine yapılan yamaların deponun yüzeyine tam olarak yapışması oldukça önemlidir. Polietilen su deposu tamirinde depo yüzeyine yapışmayan yamalarda su belirli bir basınca ulaşınca açılmalar yaşanacaktır. Özellikle yüksek hacimli depolarda bu açılmalar daha hızlı bir şekilde kendini gösterecek ve daha büyük miktarlarda su kayıplarına sebep olacaktır. Yüksek hacimli depolarda tamir sürecinin daha zor işlemesinin sebebi, depo içerisindeki su basıncının artmasıdır.
Bu nedenle polietilen malzemeden yapılmış depolarda tamir boyunca titiz bir çalışma sürecinin ilerlemesi ve en yüksek kalitedeki malzemelerinin kullanılması gerekir.
Su deposu çatlak tamirinde 15 yıllık tecrübemiz ve uzman personel ile 7/24 hizmetinizdeyiz.
Su Deposu Çatlak Tamiri Nasıl Yapılır?
Temiz ve sağlıklı suya sahip olmak herkesin hakkıdır ve Büyükşehir su deposu olarak bu hakkı herkese ulaştırmaya çalışmaktayız. Genellikle sızıntılar,su deposundaki zamanla oluşan çatlaklardan ve hasarlardan kaynaklanır.Su deposu çatlak tamirinde bazen, sorunlu bölgeye basit bir yama yaparak sorunu çözebilir, ancak sahip olduğunuz su deposunun yapıldığı malzemenin türüne bağlı olarak su deposunun bir bölümünü veya panelini de değiştirebiliriz. Su deposu çatlak tamiri, sorunun boyutuna ve deponun yapısına bağlıdır, uzman personelimiz tam olarak neye ihtiyacınızın olduğunu ve nasıl bir çözüm bulunacağını yapılacak inceleme sırasında belirleyip sizlere sunacaktır.
Önemli Bilgi : Çatlak tamiri yapılırken dikkat edilmesi gereken konulardan birisi, şebeke ve tesisat basıncıdır. Deponun bağlı olduğu sistemin basıncı, suyun deponun iç yüzeyine uyguladığı baskıyı etkilemektedir. Basınç arttıkça bu baskı da artmaktadır. Çatlak tamirinde tercih edilen malzemelerin bu baskıya karşı koruyabilecek güçte olması gerekir.
Tamir tamamlandığında oluşturulan yamanın suyun oluşturduğu baskıyı tutması önemlidir. Çatlakların tekrar oluşmaması ve daha da kötüsü var olan çatlakların büyümemesi için böyle bir tutum sergilenmelidir.
Hemen iletişime geçerek su deposu delik tamirinde uzman personelimiz ile görüşebilirsiniz.
Su Deposu Delik Tamirinde Püf Noktalar?
Polietilen su depoları çok güçlü olmalarına rağmen zaman zaman sert hava koşullarından veya zorlu çalışma ortamlarından kaynaklı delinmeler meydana getirirler. Bu depoların değiştirilmesi çok pahalı olabilir. Polietilen su deposunda sızıntı varsa su deposu delik tamiri yöntemleri ile çözüm bulabiliriz.
Su depolarının arızalanmasının ana nedeni korozyondur. Zaman içerisinde paslanmanın su deposunda delik açma olasılığını azaltmak için tankın anot çubuğunu yılda bir kez kontrol edin ve gerekirse değiştirin. Anot çubuğu, korozyonu üstlenerek su deposunun korozyonunu azaltır ve deponun geri kalanını paslanmaya karşı nispeten güvenli tutar. Ancak anot çubuğu aşındığında, tankın geri kalanı korozyona ve pas deliklerine korunmasız kalacaktır.
Demir su depolarında paslanma görüldüğü zaman Büyükşehir su deposu tamir firmamızı 7/24 arayarak bilgi alabilirsiniz.
Demir Depo Delik Tamiri Nasıl Yapılır?
Demir su depolarında çatlak ve delinmelerin yanında en sık yaşanılan sorun, su ve demir etkileşimi ile paslanma oluşumudur. Su depolarında paslanma görüldüğü an müdahale edilmelidir. Depo içindeki paslanmalar giderilmediği takdirde depoda çatlak ve delinmelere neden olacaktır.Bu tür problemlere sebebiyet vermemek için demir su deposu delik tamiri yaptırılmalıdır.
Önemli Bilgi : Demir su depolarında zamanla oluşan pas; çatlak ve delinmelerin işareti olarak düşünülmelidir. Depo kaybı yaşamamak için görülen hasar göz ardı edilmemeli ve su deposu temizliği için yetkili firmalarla iletişime geçilmelidir.
Demir su deposu tamiri, çeşitli izolasyon yöntemleri ile sağlanmaktadır. Demir su depolarında görülen hasar epoksi izolasyon yöntemi ile giderilmektedir.