Depo Temizliği Nasıl Yapılır?
Depo temizliği ve insan sağlığı için depodaki suyun yılda en az bir kez tamamen boşaltılması ve temizlenmesi ile sağlanır. Bunun dışında depodaki su belirli zamanlarda kontrol edilmelidir. Suyun tadı, kokusu ve renginin değişmesi gibi durumlarda 1 yıl beklenmemeli, kontrol edilmeli ve su deposu temizlenmelidir.
Deposunun temizliği ile ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Temizlik yapılmazsa suyun kirlenmesi çok sık görülen bir durumdur ve bu da hastalığa neden olur. Su deposu temizlenmediğinde salgın hastalıkların ortaya çıkması da yaygındır. Su deposu çeşitlerine bakarak temizlemek daha sağlıklıdır.
100% Müşteri Memnuniyeti Fırsatını Kaçırma
Sağlık bir yaşam için dezenfekte edilmiş su depoları kullanınız.
Ne aramıştınız?
Depo Temizliği ve Dezenfektesi Fiyatları?
Su deposu temizleme işlemi yaptırmaya karar verdiğinizde dikkat etmeniz gereken en önemli nokta profesyonel hizmet ve ödeyeceğiniz ücrettir. Su deposu temizlik fiyatları nasıl belirlenir?
Su deposu temizleme fiyatları, deponuzun tipine ve boyutuna göre değişiklik göstermektedir. Polietilen su deposu, polyester su deposu, galvanizli sac su deposu, paslanmaz su deposu, betonarme su deposu, yastık su deposu çeşitleri bulunmaktadır. Depo tipiniz hangisi ve depo büyüklüğünüzü bilmeniz gerekiyor. Bu bilgileri firmamıza ilettiğinizde su deposu temizlik fiyatları ile ilgili olarak sizinle hızlı bir şekilde iletişime geçilecektir.
Önemli Bilgi : Su deposu temizliği fiyatlarını öğrenmek ve diğer detaylara ulaşmak için buyuksehirsudeposu.com/su-deposu-temizligi-fiyatlari sayfamızı ziyaret edebilir yada 7/24 bizi arayarak fiyat alabilirsiniz.
Kirli depolarda bakteri üremesi hızla gerçekleştiği için sağlıklı bir yaşam mümkün olmayacaktır ve bu bakterilerin insan vücudu ile teması sonucu ciddi hastalıklar meydana gelmektedir.
Su depoları hemen hemen her alanda kullandığımız suyun tutulduğu alanlardır. Bu depoların temiz ve steril kullanımı sağlıklı yaşam standartlarını sağlayacaktır.
Deponun verimli çalışabilmesi için en az 6 ayda bir temizlenmesi gerekir. Sağlık Bakanlığı’nın 2007/67 sayılı genelgesinde su depolarının kesinti dönemlerinde 3 ayda bir, diğer dönemlerde en geç 6 ayda bir temizlenmesi zorunludur. Halk sağlığı gözetilerek hazırlanan bu genelge, temiz su kullanımının önemini açıkça ortaya koymakta ve kaliteli hizmet sunmaktadır
Paslanıp küflenen su depoları zamanında doğru müdahale ile bakımları yapılıp temizlenmezse çok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Su Deposu Temizlik Firmaları?
İstanbul büyükşehir su deposu temizlik firmaları arasında Büyükşehir Su Deposu sektörüne öncülük eden ve tüm yetki ve kalite belgeleri ile su deposu temizliği ve su deposu dezenfeksiyonu alanında güvenilir hizmet veren firmadır. İstanbul büyükşehir su deposu temizlik firmaları Büyükşehir Su Deposu, ISO 9001 kalite yönetim sistemine dahil olan marka tescilleri ile güvenilir firmalar arasında yer almaktadır. Tüm çalışanlarımızın mesleki yeterlilik ve hijyen belgeleri, hamal muayene raporları, iş güvenliği belgeleri eksiksiz ve eksiksizdir.
Önemli Bilgi : Belediyeler ve resmi kuruluşlar, depo dezenfekte işlerini doğrudan kendileri yapmazlar. İnternetten bulacağınız su deposu temizliği firmasını iyi araştırıp sertifikalarını mutlaka kontrol etmelisiniz.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi İSKİ‘ nin dağıtımını yaptığı suların depolandığı depolarda günümüz teknolojilerine uygun profesyonel yöntem ve yöntemlerle hijyen, temizlik ve sanitasyon hizmeti veren Büyükşehir Su Deposu personelimiz, tüm eğitim, Ar-Ge konularında uzmandır.
Su deposu temizleme hizmeti, mevcut deponun markası ve kalitesi ile ilgili bir konu değildir. Her marka ve kalitedeki su depolarına su deposu temizleme hizmeti uygulanmaktadır. Büyükşehir Su Deposu başta İstanbul ve tüm ilçeleri olmak üzere Türkiye genelinde su deposu temizliği ve su deposu yalıtımı konularında hizmet vermektedir.
25+ yıllık tecrübe ile İstanbul ve çevre illerde depo temizliği ve dezenfeksiyonu hizmeti veriyoruz.
Depo Temizliği Yapan Firmalar?
Deposu temizliği ile ilgili dikkat edilmesi gereken kurallar vardır. Temizliğin yapılmaması halinde suyun kirlenmesi ve bunun hastalığa sebep olduğu sıkça görülen bir durumdur. Su deposu temizliğine dikkat edilmemesi halinde salgın hastalıkların ortaya çıkması da olağan durumlar arasındadır. Su deposunun çeşitlerine bakarak temizliğinin yapılması ise daha sağlıklı olmaktadır.
Metalden yapılmış depolar öncelikle sağlığa zararlı olmayan maddelerden oluşmalıdır ve iç yalıtımı suda çözünemeyecek özellikte olmalıdır. Su deposu temizliği için metal su depolarında dikkat edilmesi gereken tuz ruhu gibi asitli temizlik ürünleri kesinlikle kullanılmamalıdır. Bunun sebebi asidin, metal depolarda delinmeye ve aşınmaya yol açmasıdır.
Su deposu temizliği ile ilgili dikkat edilecek hususlar şu şekildedir:
- Depo temizliği için suyun tamamen boşaltılması gerekmektedir.
- Depo zemininde bulunan çamur tarzı şeyler ilk olarak temizlenmelidir.
- Özel oranlarda çamaşır suyu ve su hazırlanarak elde edilen karışımla depo içi yıkanarak hastalık yapıcı mikroorganizmaları öldürmek amaçlanır.
- Karışım bir süre kalacak şekilde ayarlandıktan sonra su ile yıkanarak çamaşır suyu temizlenir.
- Deponun yıkanmasının ardından depoya su doldurulur ve kapağı kapatılır.
- Su miktarına uygun miktarda klor atılarak sudaki klor seviyesinin düzenli olarak ölçülmesi yapılır.
Su deposu temizliği yılda en az 1 defa deponun içindeki suyun tamamen boşaltılarak temizlenmesiyle sağlanmaktadır. Bunun dışında depoda bulunan suyun belirli sürelerde kontrol edilmesi gerekmektedir.
Suyun tadının, kokusun, renginin değişmesi gibi durumlarda 1 yılın dolması beklenmemeli depo kontrol edilerek su deposu temizliği yapılmalıdır.