Su Deposu Temizleme Kimyasalları Nasıl Kullanılır?
Su deposu temizleme kimyasalları ile temizlenen su depolarının temizliği apartman ve işyerleri için en önemli konulardan biridir. Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre su depolu bina ve işyerlerinin depoları periyodik olarak su deposu temizlenmeli, su deposu bakımı yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir.
Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı numaralı genelgeye göre su deposu bulunan bina ve işyerlerinin depolarında belirli periyotlarda ( su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir ) su deposu dezenfekte yaptırılarak temizliği sağlanmalıdır. Büyükşehir depo dezenfekte firması olarak sizlere kaliteli hizmet sunmaktan onur duyarız.
Su deposu dezenfekte, temizlik ve izolasyon ile ilgili tüm detaylara yazımızın devamından ulaşabilirsiniz veya 7/24 telefon, whatsapp, email ,sosyal medyadan tüm sorularınıza 100% müşteri memnuniyeti ile cevaplamaya hazırız.
100% Müşteri Memnuniyeti Fırsatını Kaçırma
Sağlık bir yaşam için dezenfekte edilmiş su depoları kullanınız.
Ne aramıştınız?
Su Deposu Temizliğinde Kullanılan Malzemeler?
Su deposu temizleme kimyasalları ile temizlenen su depolarının temizliği apartman ve işyerleri için en önemli konulardan biridir. Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih ve B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı genelgeye göre su depolu bina ve işyerlerinin depoları periyodik olarak (3 ayda bir) su sıkıntısı dönemlerinde, diğer dönemlerde 6 ayda bir). a) Su deposu temizlenmeli, su deposu bakımı yapılmalı ve dezenfekte edilmelidir.
Önemli Bilgi : Su deposu temizliği fiyatlarını öğrenmek ve diğer detaylara ulaşmak için buyuksehirsudeposu.com/su-deposu-temizligi-fiyatlari sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
Büyükşehir Su Deposu temizleme olarak tüm depo temizlik işlemlerinde firmanızın en büyük destekçisiyiz. Su deposu temizliği gibi alanların dikkatli bir şekilde temizlenmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Firmamız profesyonel ekibi ile su deposu temizliğinde kaliteli hizmet anlayışını benimsemektedir. Ayrıca su deposu temizleme kimyasalları için doğru ürünleri kullanarak kusursuz ve 100% sağlıklı çalışır.
İş yerleri yaşam alanlarından biridir. Sağlık açısından her zaman steril olmalıdır. Su deposu özellikle en çok temizlenmesi gereken alanlar arasında öne çıkıyor. Büyükşehir Su Deposu Temizliği olarak periyodik, geçici ve rutin olarak yapmak istediğiniz temizlik işlemleri için her zaman hizmet vermekteyiz.
Önemli Bilgi : Belediyeler ve resmi kuruluşlar, depo dezenfekte işlerini doğrudan kendileri yapmazlar. İnternetten bulacağınız su deposu temizliği firmasını iyi araştırıp sertifikalarını mutlaka kontrol etmelisiniz.
Depolarda bulunan bakteri ve zararlı mikroorganizmaların arındırılması sürecinde su depolarına ilaçlama yaparak daha rahat ve güvenilir bir ortam sağlıyoruz. Su deposu temizleme kimyasallarını kullanırken profesyonel ekibimizle işlemi uyguluyoruz. İşleme başlamadan önce gerekli tüm güvenlik önlemlerini alarak sağlığınızı önemsiyoruz.
Paslanıp küflenen su depoları zamanında doğru müdahale ile bakımları yapılıp temizlenmezse çok ciddi sağlık sorunlarına sebep olabilir.
Su Deposu İlaçlama Nasıl Yapılır?
Su deposu ilaçlama ve dezenfeksiyonu konusunda profesyonel bir ekip ile çalışmanın avantajını elde etmek için firmamızdan destek alabilirsiniz. Gerekli ilaçlama işlemleri ile su deposunun mikrop ve bakterilerden temizlenmesini sağlayan ekibimiz bu işlemler sırasında güvenlik önlemleri alarak işlemlere başlamaktadır.
Önemli Bilgi : Sağlığımız için hayati önem taşıyan su depoları Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan 08.08.2007 tarih B.10.TSH.0.10.00.04 sayılı numaralı genelgeye göre su deposu bulunan bina ve işyerlerinin depolarında belirli periyotlarda ( su kesintisi olduğu dönemlerde 3 ayda bir, diğer dönemlerde 6 ayda bir ) su deposu temizliği ve bakımı yaptırılarak dezenfeksiyonu sağlanmalıdır.
Tüm uygulamalarda kaliteli hizmet içeriğine yer veren ekibimiz, hijyenin önemli olduğu temizlik süreçlerinde de son derece titiz çalışmalara yer verilmektedir. Konusunda uzman ve deneyimli bir ekiple çalışarak profesyonel destek almak için müşteri temsilcilerimiz ile iletişime geçerek hizmetlerimiz hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.
Klor ve hidrojen peroksit, etkili bakterisit özellikleri sayesinde su deposu temizliğinde sağlık açısından yan etkilere neden olmayan, Sağlık Bakanlığı onaylı dezenfektanlar arasında yaygın olarak kullanılan ürünler arasındadır.
Bu dezenfektanlar, su depolarının iç yüzeylerinin patojenik mikroorganizmalardan ve organik maddelerden temizlenmesi ve sterilize edilmesi sürecinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Fiziksel atıklar ve dışkılama yoluyla su depolarına bulaşan, insan ve hayvan sağlığı için ölümcül olabilen ishal ve gıda zehirlenmesine neden olabilecek fetal koliform bakteri türlerini ve patojen virüsleri yok etmek, depo ve dolayısıyla depolanan su steril olur. Su deposu temizleme kimyasalları düzenli aralıklarla kullanılmalıdır ve depo dezenfektesi yapılmalıdır.
Büyükşehir Su Deposu dezenfeksiyon uzman ve deneyimli kadrosu ile İstanbul başta olmak üzere tüm illerimizde %100 kesintisiz ve 7/24 temizlik ve dezenfeksiyon hizmeti vermeye devam edecektir.
Arıtılan ve dezenfekte edilen sağlıklı bir içme ve kullanma suyu berrak, tortusuz, renksiz, yosun, küf, amonyak sülfür ve bataklık kokusundan arınmış olmalı ve mikrobiyolojik yükü belirlenen düşük değerde olmalıdır. Suyun bu fiziksel ve kimyasal özellikleri ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olmalıdır.
Su Deposu Nasıl Dezenfekte Edilir?
Büyükşehir Su Deposu dezenfeksiyon firması olarak sizlere kaliteli hizmet seçenekleri sunuyor ve öncelikle hijyen sağlanmasına destek oluyoruz. Gerçekleştirdiğimiz tüm temizlik işlemlerinde öncelikli olarak sağlanacak hijyenin yanı sıra uygulamalarımızda kısa sürede etkili çözümlere rastlamak mümkündür.
Yaşamımızın ayrılmaz bir parçası olan su, bünyesinde taşıdığı inorganik ve organik maddeler, toprağın farklı katmanlarından karıştırılan metal elementler ve çeşitli mikroorganizmalar ile birçok hastalığa neden olmaktadır.
Bu nedenle halka verilen suyun yapısında sağlığa zararlı olabilecek hiçbir etkenin olmaması için şehir şebekesine verilmeden önce bir dizi arıtma işlemi ve dezenfeksiyon yapılması gerekmektedir.
Doğal ortamda yaygın olarak farklı formlarda bulunan ve en fazla toksisiteye neden olan metaller argon, kadmiyum, kurşun ve cıvadır.
Önemli Bilgi : Arıtılan ve dezenfekte edilen sağlıklı bir içme ve kullanma suyu berrak, tortusuz, renksiz, yosun, küf, amonyak sülfür ve bataklık kokusundan arınmış olmalı ve mikrobiyolojik yükü belirlenen düşük değerde olmalıdır. Suyun bu fiziksel ve kimyasal özellikleri ilgili yasa ve yönetmeliklere uygun olmalıdır.
Uluslararası kuruluş IARC tarafından ağır ve 1. derece kanserojen olarak sınıflandırılmıştır. Bu metallerin ve türevlerinin su kaynaklarıyla karışması, kuyu suyu yoluyla doğrudan kullanılması, herhangi bir arıtma işlemine tabi tutulmaması gibi etkenler de su kirliliğinin patojenler dışında oluşturduğu bir diğer tehlikedir. Burada arıtma tesislerinin teknik uygulamalarının boyutları büyük önem taşımaktadır.
Suyun kontaminasyon yoluyla almış olduğu potansiyel patojen yükünü neredeyse yok etmek için kullanılan ve geliştirilen su deposu temizleme kimyasalları ve dezenfektanlar çok çeşitlidir ve depo türlerine ve kirliliklerine göre farklı oranlar da kullanılmaktadır.
Yaygın olarak kullanılan dezenfeksiyon yöntemleri arasında en ekonomik, güvenilir ve kolay uygulanabilir dezenfeksiyon yöntemi olan su deposu klorlamasından birçok patojen mikroorganizma etkilenmekte ve yok edilmektedir. Klorun sudaki etkisi uygulamadan yaklaşık 30 dakika sonra ortaya çıkar.
1 litre suyun klor ihtiyacı yaklaşık 1,7 mg olup, bunun 1,2 mg’ı organik maddenin yok edilmesi, kalan 0,5 mg’ ının ise suda sürekli bulunması gereken serbest kalıntı klor miktarı olarak bulunması gerekir. Klorlama işleminden sonra sudaki klor etkisinin devam edip etmediğinin değerlendirilmesi artık klor miktarı ile belirlenir.
Diğer yöntemlerden biri olan hidrojen peroksit kullanımı ve ozon gazı uygulaması da birçok patojen bakteri türünü ve mikroorganizmayı yok eder.
Su deposu bakım, temizlik ve dezenfekte hizmetinde 15 yıllık tecrübe ve uzman personelimiz ile bir telefon kadar uzaktayız.
Depo Dezenfekte Fiyatları Ne Kadar?
Depo temizleme işlemi yaptırmaya karar verdiğinizde en önemli hususlar arasında profesyonel hizmet alımı ve ödeyeceğiniz ücret yer alır. Su deposu temizleme fiyatları nasıl belirlenir?
Su deposu temizleme fiyatları deponuzun türü ve büyüklüğüne göre değişir.
- Polietilen su deposu,
- Polyester su deposu,
- Galvaniz saç su deposu,
- Paslanmaz su deposu,
- Betonarme su deposu
gibi türler bulunmaktadır. Depo türünüzü ve boyutlarını firmamıza iletmeniz durumunda 7/24 fiyat teklifini Büyükşehir Su Deposu Temizliği ve İzolasyonu olarak müşteri temsilcisi arkadaşlarımız ulaştıracaktır.
Düzenli su deposu temizliği işlemi yapılmayan kirli olan su depolarında bakteri üremesi hızlıca gerçekleştiği ve bu bakterilerin insan vücuduna teması ile ciddi boyutta hastalığa sebebiyet verildiği için sağlıklı yaşam söz konusu olmayacaktır.
Su depoları içme suyu ( musluktan gelen suları ) dahil hemen her alanda kullandığımız suyun muhafaza edildiği alanlardır. Bu depoların temiz ve steril olarak kullanıma sunulması sağlıklı yaşam standartları sunacaktır.
Önemli Bilgi : Deponun verimli olarak işlevini yerine getirebilmesi için en geç 6 ayda bir temizliğinin yapılması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı 2007/67 genelgesince de su depolarının kesinti olduğu dönemlerde 3 ayda bir diğer dönemlerde en geç 6 ayda bir temizletilmesi zorunlu kılınmıştır.
Su deposu dezenfekte fiyatları hakkında çok fazla soru ile karşılaşılmaktadır. Düşünüldüğü gibi çok yüksek fiyatlara tekabül etmeyen bu temizleme işlemlerinin yanı sıra sağlığın maddiyatla karşılığı olmadığının da göz önünde bulundurulması gerekmektedir.